Een echte verbinder, dat is Wilma Verweij ten voeten uit. Van interne communicatie waarbij ze zich inzette voor onderlinge verbondenheid in de organisatie tot aan haar werk bij Bovenlokaal kerk-zijn.
- Medewerker Bovenlokaal Kerk-Zijn
- HBO-opleiding social management
Wilma Verweij (1983) kwam binnen bij het dienstencentrum van de Protestantse Kerk als adviseur interne communicatie, waarbij ze de brug was tussen directie en de werknemer. “Een dergelijke brugfunctie had ik ook in mijn baan daarvoor”, vertelt ze. “Ik heb goede sociale voelsprieten, ik proef de sfeer en weet wat mensen nodig hebben. Dat kwam in deze rol goed van pas.” Twee maanden nadat ze begonnen was, brak corona uit. “Dat maakte het werk erg leuk, een beetje pionieren hoe je als organisatie ineens volledig online toch verbonden kunt blijven.”
Niet alleen kerkgangers
Een belangrijk onderdeel van haar werk is het maken van de vertaalslag van beleid naar de praktijk. Toen er een vacature kwam binnen het team Bovenlokaal kerk-zijn waar precies die skill werd gevraagd, besloot Wilma over te stappen. “Het is heel afwisselend werk, met een sterk pionierend karakter. Binnen een heel grote doelgroep, jongvolwassenen in Nederland, zoeken we naar manieren om iets van de Geest te laten waaien.”
De kerk richt zich dus niet alleen op kerkgangers; het is juist de vraag waar de kerk nog meer aanwezig kan zijn. “Hoe kun je, zonder God te noemen, toch iets van God voelbaar maken in de samenleving? Het is zo mooi om mensen vragen te stellen die ze op andere plekken niet zomaar horen, zodat ze in contact kunnen komen met hun kern, met een diepere laag.”
“Binnen deze organisatie gaat er een wereld voor je open; er gebeuren veel dingen waar je geen weet van hebt en daardoor leer je heel veel. Er is veel ruimte om jezelf te ontplooien en om je eigenheid in te brengen.”