Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Twan Hofman: ‘Kerk van nu kan online zoveel nieuwe mensen bereiken’

Als online marketeer bij de dienstenorganisatie is Twan Hofman (25) dagelijks bezig met het vergroten van de zichtbaarheid van de kerk op de digitale platforms. “Online is er voor de kerk een wereld te winnen.” 

  • studie commerciële economie op Hogeschool Leiden
  • werkt nu 3 jaar als online marketeer op afdeling Communicatie & Events van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Utrecht

Geloof en werk in één

Ik werkte al in de marketing, maar wilde graag een baan bij een organisatie met inhoud. Dat je werk bijdraagt aan een hoger doel vind ik belangrijk. Toen de vacature voor online marketeer bij de dienstenorganisatie voorbij kwam op Linkedin, voelde ik me direct geroepen. Het is mooi om je geloof aan het je werk te koppelen, terwijl je gewoon je vak uitoefent.

Nieuwe doelgroepen

Als online marketeer werk ik aan het vergroten van de online zichtbaarheid van de Protestantse Kerk maar ook voor merken die bij de kerk horen, zoals Petrus en Kerk in Actie. Het is belangrijk om steeds met nieuwe doelgroepen in contact te komen, ook als kerk. Voor zinzoekers en mensen die op zoek zijn naar geloof is hun startpunt steeds meer online. 

Veel kansen

Door het volgen van relevante cursussen en het bijhouden van vakwebsites blijf ik bij in het vakgebied. Dat is nodig: de online wereld is continu in beweging. Als procesverbeteraar stel ik mezelf steeds weer de vraag hoe we onze systemen kunnen blijven doorontwikkelen. Ik krijg veel kansen om mee te denken en mijn eigen inbreng te leveren. 

Steentje bijdragen

Bij de dienstenorganisatie kan ik in mijn eigen vakgebied een steentje bijdragen aan de toekomst van de kerk. Onze kerk heeft heel mooie aspecten die we moeten blijven benoemen, voor zowel jong als oud. Daarom voel ik me geroepen om de kerk online zichtbaar te maken én te houden. Er is daar een wereld te winnen.

Kijken of er ook een vacature voor jou is bij de Protestantse Kerk? Check het op protestantsekerk.nl/vacatures.

Lees ook hoe Grace Goei zich geroepen voelt in haar werk voor de Protestantse Kerk: