Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Kelly de Hoop: “Steeds weer nieuwe onderwerpen, daar krijg ik energie van!” 

Bij het contactcentrum van de Protestantse Kerk beantwoorden Kelly de Hoop (35) en haar collega’s vragen van kerken uit het hele land. “De ene keer duik ik de kerkorde of arbeidsvoorwaarden in, maar je kunt ook zomaar een pastoraal gesprek hebben!”

  • studie HBO-Theologie
  • gewerkt als jeugdwerker in Vlaardingen en missionair werker bij IZB
  • werkt nu vier jaar als medewerker gemeentecontacten bij het contactcentrum van de Protestantse Kerk

Gemeenten verder helpen 

“Gemeenten kunnen hun vragen zowel per telefoon als per e-mail aan ons stellen. De vraagstellers steeds weer van een goed advies voorzien, een luisterend oor bieden en verder helpen is onze ‘core business’. Je kunt niet alle problemen oplossen, maar hen wel een stip op de horizon bieden. Onderwerpen als arbeidsvoorwaarden, kerkorde, diaconaat en veilige gemeente komen vaak aan de orde, maar je kunt ook zomaar een pastoraal gesprek hebben. Dat ik hiervoor mijn talenten mag inzetten geeft me steeds weer voldoening in mijn werk.” 

Kennis delen

“Het meedenken en een stukje kennis delen met gemeenten is wat ik zo leuk vind aan deze functie. We worden ook wel de ‘wandelende encyclopedie’ voor de kerk genoemd. Als er iets speelt in een gemeente denk je met ze mee en kun je  ze een stapje verder helpen. Het brede in dit werk maakt het extra interessant. Je weet nooit welke onderwerpen er langs komen. Het is steeds weer schakelen, dat maakt het juist uitdagend!” 

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

“In ons team kun je altijd terugvallen op je collega’s. Ben je nieuw? Dan leer je van ons eerst alle ins en outs. Door regelmatige trainingen blijven we bij in ons vakgebied. Het is mooi om te zien dat collega’s dit werk met passie doen en zich met hart en ziel inzetten voor de kerk. Tof dat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen en ook kan zeggen: ik voel me als geroepen!” 

Kijken of er ook een vacature voor jou is bij de Protestantse Kerk? Check het op protestantsekerk.nl/vacatures.