Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

‘In mijn werk kan ik mijn geloofsovertuiging laten spreken’

Als receptioniste bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk voelt Inge van Leeuwen (56) zich helemaal op haar plek. “Alles is gericht op goede dienstverlening, dat past echt bij mij!” 

Ruim vier jaar werkt Inge nu bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Samen met vier andere collega´s is ze de spin in het web bij de receptie van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. “We beantwoorden telefoontjes, binnenkomende mails, doen bestellingen, maar we zijn bovenal gastvrouw voor de bezoekers.”

Een goed gevoel

Het werk bij de receptie ervaart Inge als heel afwisselend. “Alles is gericht op goede dienstverlening, dat past echt bij mij. Iedere werkdag ga ik weer met een goed gevoel naar huis!” Voordat Inge bij de Protestantse Kerk kwam werken, werkte ze een tijdje als receptioniste bij Plan Nederland in een vrijwilligersfunctie, daarvoor was ze leerkracht in het basisonderwijs. Wat ze fijn vindt aan het werk bij de Protestantse Kerk? “Dat ik in mijn werk mijn geloofsovertuiging kan laten spreken.” 

De afgelopen jaren heeft Inge veel geleerd. “Iedere dag is anders. Er zijn zoveel verschillende werkzaamheden bij onze receptie! Zo leer ik alle onderdelen van de organisatie en het werk van alle collega´s goed kennen. En we zijn betrokken bij bijna alle projecten die worden georganiseerd. Iedere dag leer ik weer bij!”  

Verbondenheid

Inge voelt zich als een vis in het water bij de Protestantse Kerk. “Ik ben blij hier te mogen werken en voel me helemaal thuis.” Wat ze extra leuk vindt is dat ze naast haar werk als gastvrouw haar eigen muzikale talent op de harp kan inzetten. “Er is zoveel muzikaliteit onder de collega's. Ik vind het heel gaaf dat ik kan meewerken aan de kerst- en paasdiensten en andere vieringen in onze eigen kapel. Dat geeft echt een gevoel van verbondenheid!” 

Voel jij je ook geroepen?

Overweeg jij om binnenkort een stap te maken in je loopbaan en wil jij net als Inge van betekenis zijn voor de kerk? Je komt als geroepen! De Protestantse Kerk in Nederland is volop in beweging en dat biedt mooie kansen voor professionals in uiteenlopende vakgebieden. Kijk op protestantsekerk.nl/vacatures voor alle openstaande vacatures.

Lees ook: