Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Grace Goei: “Ik wil OR-leden in hun kracht zetten door mijn bijdrage”

Grace Goei (57) voelt zich als een vis in het water als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. “Ik hou ervan processen op gang te helpen en or-leden in hun kracht te zetten.”

  • studie rechtsgeleerdheid in Utrecht
  • werkzaam als ambtelijk secretaris van OR in gezondheidszorg
  • sinds april 2022 ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk

Geroepen door God

“Deze functie werd door God op mijn pad bracht. Ik voelde me geroepen, God zorgde voor de rest. Sindsdien faciliteer en begeleid ik OR-leden bij hun werkzaamheden. Door alle stukken te lezen, overleggen met de directie voor te bereiden en te zorgen voor goede verslaggeving kan ik mijn OR-collega’s ontzorgen én in hun kracht zetten.” 

Luisterend oor

“Het is mijn passie om medewerkers in staat te stellen voldoende plezier uit hun werk te halen. De OR is hét orgaan om dat proces in gang te zetten. Je kunt signalen opvangen en bespreken zodat medewerkers zich gehoord, gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Een luisterend oor bieden en het gesprek blijven aangaan geven mij de grootste voldoening. Als je daarin een radertje bent voelt dat als geschenk. Door het stellen van kritische vragen en het doen van suggesties kan ik samen met mijn OR-collega’s het plaatje van een adviesaanvraag compleet maken.”  

Vis in het water

“De leidraad in mijn werk is dat God centraal staat. Dat betekent dat ik respectvol met anderen wil omgaan en mensen recht wil doen. Andersom voel ik me hier vanaf dag één welkom en als een vis in het water. Ik voel me geroepen voor dit werk, en gezien door collega’s.” 

Kijken of er ook een vacature voor jou is bij de Protestantse Kerk? Check het op protestantsekerk.nl/vacatures.