Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

"De kerk is een plek waar ik van betekenis kan zijn voor anderen"

Bij de Protestantse Kerk kan Jaap van der Giessen (58) werk én passie combineren. “Ik voel me bij de Protestantse Kerk als geroepen. De kerk is een plek waar ik van betekenis kan zijn voor anderen. ” 

“Als verbindend specialist bij team Missionair Werk begeleidde ik de start van nieuwe pioniersplekken, nieuwe vormen van kerk-zijn voor mensen die niet (meer) naar een kerk gaan. Creatief en vernieuwend denken is daarbij een vereiste.

De goede richting

Nu werk ik in het team Begeleiding & Training. In mijn werk nu kan ik mijn eerdere ervaring als gemeenteadviseur bij lokale protestantse gemeenten goed gebruiken. Daarnaast had ik de portefeuille ‘Eredienst en kerkmuziek’ onder mijn hoede. Daarin komen mijn werk en mijn passie voor kerkmuziek, als amateur-organist, -pianist en -zanger, helemaal samen.

In ons team is veel ruimte voor creativiteit en frisse ideeën. Werk en passie combineren zijn heel vanzelfsprekend. Het is fijn om mensen stappen te laten nemen in de goede richting. Als ik anderen verder kan helpen met mijn bijdrage, ben ik een gelukkig mens. Dan zit ik fluitend in de auto als ik weer naar huis rijd. 

In beweging

De charme van de Protestantse Kerk in Nederland zit 'm voor mij in de breedte en de veelkleurigheid. Ik geniet ervan hoe dynamisch onze kerk is. Ze is in staat mee te bewegen op de golven van de tijd. 

We doen dit werk - naast dat het gewoon een leuke baan is - om de liefde van Christus zichtbaar te maken in deze wereld. De missie van de kerk is Gods missie. Die is al lang bezig en hangt niet van ons af. Dat geeft ontspanning en het relativeert onze inspanningen. Het gaat om die liefde van God. Daardoor kom ik in beweging, ga ik wat doen, ga ik wat zeggen en ga ik wat doen zonder iets te zeggen.

Ik voel me geroepen, jij ook? Kijk op protestantsekerk.nl/vacatures voor alle openstaande vacatures.

Lees ook: