Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

‘Volop ruimte en vertrouwen om je werk te doen op de manier waarop jíj tot je recht komt’

“Verhalen van mensen vertellen, is wat ik het allerliefste doe. Portretten die iets laten zien van hoop, bevlogenheid, van liefde voor anderen. Waarin iets van Gods liefde en genade doorklinkt." Jedidja Harthoorn voelt zich helemaal in haar element als communicatiemedewerker bij de Protestantse Kerk in Nederland.

"Ik zie de kerk als verzamelplaats van mensen die elk op hun eigen plek steeds weer willen delen van ze hebben ontvangen. Van bevlogen predikanten tot bescheiden koffieschenkers, het raakt me steeds weer.

Volop ruimte en vertrouwen

Als communicatiemedewerker krijg ik bij de Protestantse Kerk volop de gelegenheid om te doen wat ik zo graag doe. Samenwerken met veel loyale en bevlogen collega´s, in een ongedwongen sfeer, daar houd ik van. Mensen zijn op een leuke manier bij elkaar betrokken, zonder ‘sociale dwang’. En er is volop ruimte en vertrouwen om je werk te doen op de manier waarop je zelf het best tot je recht komt. Binnen mijn team worden functies echt afgestemd op de persoon. Ik mag me volop richten op schrijven en op de doorontwikkeling van de online kanalen van Petrus - dingen waar ik het meest enthousiast van word!

Nieuwe dingen leren

Bij de Protestantse Kerk krijg je alle kansen om nieuwe dingen te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Van korte trainingen eindredactie en creatief schrijven tot een post-hbo-cursus over het vak van interviewen en een meerdaagse masterclass over alle aspecten van crossmediale strategie, ik heb het allemaal mogen doen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, en die kans had ik in mijn ‘vorig-leven-bestaan’ als freelancer nooit gehad. Een verrijking in mijn werk, en ik kan die nieuwe kennis en vaardigheden gelijk inzetten.

Ik voel me thuis bij de Protestantse Kerk. Dat komt omdat we erkennen dat we verschillend zijn in wie we zijn en in hoe we geloven, en tegelijkertijd toch zo diep verbonden zijn in het geloof in dezelfde God.

Ik voel me geroepen, jij ook? Kijk op werkvoordekerk.nl voor alle vacatures

Direct naar werkvoordekerk.nl