Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Harold Heezen: “Ik kan iets betekenen voor de kerk, in eigen vakgebied”

De IT-systemen van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kennen voor Harold Heezen (39) geen geheimen. Als applicatiebeheerder zorgt hij ervoor dat alle informatieprocessen van de kerk op rolletjes lopen. “Het is mooi om iets te betekenen voor de kerk, in mijn eigen vakgebied.” 

  • HEAO-studie bedrijfseconomie, gevolgd door bachelorstudie bedrijfswetenschap & informatiemanagement aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
  • Nu 11 jaar werkzaam bij de dienstenorganisatie, waarvan het grootste deel als applicatiebeheerder bij de afdeling Informatie & Automatisering

Iets voor mij

“Mijn loopbaan begon in de wereld van facturen, incasso’s en betalingen. Toen al had het verbeteren van processen en systemen mijn grote interesse. Toen deze vacature op mijn pad kwam wist ik: ‘dit is iets voor mij’. Ik startte als coördinator financiën, maar rolde al snel  het applicatiebeheer in om meer te kunnen focussen op het verbeteren van processen, systemen en informatievoorziening. Het is mooi dat ik binnen mijn eigen vakgebied iets mag betekenen voor christenen in Nederland en wereldwijd.” 

Motor van de organisatie

“Als applicatiebeheerder beheer je systemen en schakel je tussen processen, de mens en informatie. AllSolutions, maar ook FRIS en AFAS kennen voor mij geen geheimen. Ik bedenk hoe we deze systemen zo kunnen inrichten dat alle collega’s en afdelingen er fijn en efficiënt mee kunnen werken. Onze afdeling fungeert als motor onder de motorkap, zeg ik wel eens. Een organisatie kan alleen goed functioneren als de motor goed draait en je daar zo min mogelijk tijd en energie aan kwijt bent. Daar zorgen wij voor.”

Het verschil maken

“Iedere dag weer heb ik zin om aan de slag te gaan. Ik houd van verbeteren, en zoek daarin steeds nieuwe uitdagingen. En die zijn er, steeds weer! Ik voel me geroepen om iets bij te dragen aan het grotere werk van God. Als je vanuit je geloof iets wilt betekenen voor de maatschappij, kun je bij de dienstenorganisatie het verschil maken.”

Kijken of er ook een vacature voor jou is bij de Protestantse Kerk? Check het op protestantsekerk.nl/vacatures.

Lees hoe Margreet Parlevliet zich geroepen voelt als jurist bij de Protestantse Kerk: