Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

“Gemeenten inspireren iets van de waarde van het evangelie door te geven, dat is toch geweldig?”

Bij team Missionair van de Protestantse Kerk voelt Martijn Vellekoop (40) zich helemaal op zijn plaats. “Persoonlijke verhalen van mensen die - in een bestaande of een nieuwe kerk - zijn gaan bloeien door nieuwe vriendschappen of doordat ze iets van God hebben ervaren, daar doe je het voor.” 

Als coördinator missionair werk geef ik leiding aan 20 professionals. Met ons team ondersteunen en inspireren we protestantse gemeenten in het hele land om iets van de waarde van het evangelie te delen in onze samenleving. Dit doen we door inspirerende ideeën voor missionaire activiteiten, door ondersteuning bij de start van nieuwe (innovatieve) kerkplekken en door het trainen van predikanten en vrijwilligers.

Uitdaging 

Vanaf 2005 experimenteerde ik als vrijwilliger zelf met nieuwe vormen van kerk-zijn, vooral gericht op jongeren. Met een aantal initiatieven lukte het om een netwerk van jongeren te laten ontstaan. In die netwerken werd gelachen en gehuild, gebeden, de Bijbel ging open en we staken de handen uit de mouwen voor mensen die steun kunnen gebruiken. Toen duidelijk werd dat de Protestantse Kerk ook grootschalig nieuwe innovatieve kerken wilde starten en er een vacature kwam, heb ik daar met wat mensen over gesproken en gebeden. Ik ben de uitdaging aangegaan, ook omdat ik geniet van werken in een grote organisatie als de Protestantse Kerk. 

Mijn werk geeft me veel uitdaging én kansen. Niet direct de eerste dag dat ik binnenkwam, maar in de loop van twee jaar groeide het vertrouwen en kreeg ik steeds meer ruimte om ideeën vorm te geven. Mijn leidinggevende gaf me veel vertrouwen en collega´s hielpen me op weg. De Protestantse Kerk biedt volop kansen om je persoonlijk te ontwikkelen. Ik volgde een managementopleiding en kon me doorontwikkelen als leidinggevende. Dat ervaar ik als een voorrecht!

Trots 

Ik ben trots op de kerk, bijvoorbeeld als die zich uitspreekt over goede zorg voor vluchtelingen. Maar ook als ik in een lokale gemeente zie hoe de voedselbank door vrijwilligers in stand wordt gehouden. Het mooiste vind ik verhalen van mensen die vertellen hoe ze - in een bestaande of een nieuwe kerk - zijn gaan bloeien door nieuwe vriendschappen of doordat ze iets van God hebben ervaren in hun leven. 

Ik voel me geroepen, jij ook? Kijk op werkvoordekerk.nl voor alle vacatures.

Direct naar werkvoordekerk.nl